۵ مهر ۱۳۸۹، ۸:۰۴

کمبود شدید مسجد در مسکو/ تأکید مسلمانان بلغارستان بر تدریس اجباری دین؛گزارش هفتگی مسلمانان جهان

کمبود شدید مسجد در مسکو/ تأکید مسلمانان بلغارستان بر تدریس اجباری دین؛گزارش هفتگی مسلمانان جهان

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: اظهارات مرکل در رابطه با افزایش مساجد، سرو غذای حلال در مدارس هلند، کمبود شدید مسجد در مسکو، ساخت مساجد جدید کارولینا و کنتاکی، تأکید مسلمانان بلغارستان بر تدریس اجباری دین در مدارس و به تعویق انداختن مالکیت زمین مسجد بابری میان مسلمانان و هندوهای هندوستان برخی از اخبار مرتبط با مسلمانان جهان در یک هفته گذشته هستند.

آلمانی‌ها به مساجد بیشتر عادت کنند

صدر اعظم آلمان اظهار داشت: آلمانی‌ها مدتها است که نتوانسته‌اند به درک چالشهای مهاجرت و کشور خود برسند و باید به دیدن مساجد بیشتر در شهرهای خود عادت می‌کردند.

در آلمان دست‌کم 4 میلیون مسلمانان زندگی می‌کنند که در هفته‌های اخیر به واسطه بحث درباره ادغام از سوی یکی از اعضای بانک مرکزی درباره مهاجران مسلمان به چند بخش تقسیم شده‌اند.

مرکل در گفتگو با روزنامه فرانکفورتر آلگه ماینه سایتونگ گفت: کشورما درحال تغییر است و اذعام وظیفه‌ای برای جامعه است تا به وسیله آن بتوان به مهاجران کمک  کرد.

وی افزود: طی سالها ما خود را با این مسئله فریب داده‌ایم. برای مثال از این پس مساجد باید نسبت به گذشته به بخش مهمتری از شهرهای ما تبدیل شوند.

حمایت اتحادیه آزادی‌های مدنی امریکا ازحق افتتاح مسجدی در کنتاکی

اتحادیه آزادیهای مدنی و دفتر این اتحادیه در کنتاکی امریکا قرار است در دادگاه از مسلمانی که می‌خواهد مسجدی در جنوب میفیلد افتتاح کند اما ماه گذشته این حق از وی دریغ شد، حمایت خواهد کرد.

هیئت منطقه بندی میفیلد در کنتاکی با درخواست قادر احمد مبنی بر افتتاح این مسجد مخالفت کرده‌اند.

دانیل ماش مدیر برنامه آزادی دین و عقیده در اتحادیه آزاد‌یهای مدنی اظهار داشت که مخالفت با افتتاح این مسجد را به چالش می‌کشد.

اتحادیه آزادی‌های مدنی درباره مطرح کردن این موضوع در دادگاه اظهار نظر نکرده است، اما ماش اظهار داشت که گروه وی درحال بررسی راهکارهایی برای اطمینان از تظمین آزادی دینی این فرد است.

این هیئت اظهار داشت که مخالفت با این مسجد به علت فقدان جای پارک کافی در این منطقه بود که یک منطقه تجاری محسوب می‌شود.

این درحالی است که هئیت منطقه‌بندی میفیلد در گذشته مجوز فعالیت کلیساهایی را در این منطقه صادر کرده است، اما دان سیمپکین عضور این هئیت اظهار داشت که مراسم کلیساها در روزهایی برگزار می‌شود که اکثر بخشهای تجاری این شهر تعطیل هستند اما مسلمانان بزرگترین گردهمایی خود را روز جمعه برگزار می‌کنند که روز تعطیل محسوب نمی‌شود.

شورای روابط اسلامی-امریکایی از هلن توماس تقدیر می‌کند

شورای روابط اسلامی-امریکایی جایزه یک عمر دستاورد را طی مراسمی در ماه اکتبر ( مهرماه) به خبرنگار باسابقه کاخ سفید که در ماه ژوئن به علت اظهارات ضدصهیونیستی خود مجبور به استعفا شد، اهدا می‌کند.

شورای روابط اسلامی امریکا در مراسم شانزدهمین همایش رهبری و ضیافت سالانه این شورا که روز نهم اکتبر ( مهرماه) در آرلینگتون ویرجینیا برگزار می‌شود از هلن توماس 90 ساله که لبنانی‌تبار است تجلیل می کند.

یکی از سخنرانهای این گردهمایی طارق رمضان استاد مطالعات اسلامی دانشگاه آکسفورد خواهد بود.

توماس در زمان دولت کندی حرفه خود را به عنوان خبرنگار کاخ سفید آغاز کرد و در یک مصاحبه ویدئویی که به‌سرعت در اینترنت پخش شد به صهونیستها گفت که از فلسطین بیرون بروید و به خانه خود در لهستان، آلمان، امریکا و یا هرکجا دیگر بازگردید. این اظهارات موجب انتقاد انجمن خبرنگار کاخ سفید شد، کاخ سفید توماس را مورد انتقاد قرار داد و اوباما طی یک تماس تلفنی خواستار استعفای این خبرنگار باسابقه شد.

زنان مسلمان استرالیا در محکومیت لایحه منع روبنده راهپیمایی کردند

زنان مسلمان با برپایی راهپیمایی‌، پیشنهادهایی را که برای ممنوع کردن برقع و روبنده در نیوساوت ولز، جنوب شرقی استرالیا، انجام شد محکوم کردند.

فاطمه ارداتی از اعضای یک گروه اسلامی در استرالیا در راهپیمایی زنان مسلمان در محکومیت ممنوعیت برقع گفت: به رغم تبلیغات منفی علیه اسلام به‌ویژه تمرکز این تبلیغات بر زنان مسلمان بسیاری از زنان غربی به اسلام تشرف یافته و جستجوهای معنوی خود را در دین اسلام پیگیری کرده‌اند. این امر نشاندهنده اهمیت ارزشهای اسلامی نسبت به ارزشهای سکولار غربی است که آنها پیشتر دنبال کرده‌اند.

زنان مسلمان در این راهپیمایی اظهار داشتند که بسیاری آزادی انتقاد را توجیهی برای انتقاد نسبت به پوشش زنان مسلمان مورد استفاده قرار می‌دهند اما ما زنان مسلمان این نوع پوشش را مورد استفاده قرار می‌ دهیم چرا که این یک دستور از سوی خداوند است.

آنها همچنین در این راهپیمایی شیوه زندگی سکولار غرب را برای زنان مورد انتقاد قرار داده و حفظ کرامت، عزت واحترام زن براساس تعالیم و آموزه‌های قرآن را مورد تأکید قرار دادند.

کریستینا کنیلی نخست وزیر ایالت نیوساوت ولز استرالیا بر حق زنان مسلمان برای پوشیدن برقع مورد استقابل قرار گرفت. این درحالی است که مسلمانان در این راهپیمایی اظهار داشتند که حمایت سیاستمداران ارشد به معنای آن نیست که مسلمانان می‌توانند راحت بمانند. حتی اگر این لایحه در نیوساوت ولز تصویب نشود چه کسی می‌داند که در آینده چه اتفاقی رخ خواهد داد.

در راهپیمایی روز یکشنبه 19 سپتامبر (28 شهریورماه) حدود 2 هزار نفر از زنان و مردان مخالف با ممنوعیت برقع شرکت کرده بودند.

شیخ شادی سلیمان  در جمع مسلمانان گفت که مسلمانان به این کشور علاقه دارند اما دخالت در امور دینی خود را نمی‌پذیرند.

یکی از زنان شرکت‌کننده در این راهپیمایی اظهار داشت لایحه ممنوعیت برقع و روبنده با اصول این کشور منافات دارد و راه را برای افزایش نژادپرستی در این کشور باز خواهد کرد.

چندی پیش بلژیک پوشش روبنده و برقع را در تمام اماکن عمومی ممنوع کرد، اما فرانسه ظرف یک هفته گذشته این قانون را از تمام مجاری قانونی به رسمیت شناخت و تصویب کرد. مسئله پوشش صورت به ویژه روبنده و برقع مدتی است که به بحث داغ بسیاری از محافل سیاسی اروپا تبدیل شده به طوری که اخیرا لایحه منع پوشش صورت به پارلمان ایتالیا نیز ارائه شده است.

12 درصد مدارس هلندی‌زبان بروکسل غذای حلال سرو می‌کنند

حزب سیاسی ولامس بلانگ در بلژیک تحقیقاتی را در مدارس هلندی‌زبان بروکسل برای ارزیابی میزان ارائه غذای حلال در این رسورانها انجام داده و نتایج آن میزان بالای ارائه غذای حلال در مدارس را نشان می‌دهد.

براساس تحقیقات انجام شده بیش از 61 درصد از مدارسی که این تحقیقات در آنها انجام شده از گوشت خوک در هیچ غذایی استفاده نمی‌کنند، همچنین 12 درصد از مدارس صرفاً غذای حلال برای دانش‌آموزان سرو می‌کنند.

نتایج این تحقیقات قرار است روز دوشنبه 20 سپتامبر (29 شهریورماه) به طورعمومی اعلام شود.

در شرایطی که مقامات مسئول در مدارس به اهمیت سرو غذای حلال برای دانش‌آموزان مسلمان پی برده‌اند انجام این تحقیقات از سوی یک حزب سیاسی تنها با رویکردهای منفی صورت گرفته چرا که آنها قسمت اعظم توجه و تمرکز خود را در این گزارش بر عدم اطلاع والدین دانش‌آموزان غیرمسلمانی متمرکز کرده‌اند که از  گوشت حلال استفاده می‌کنند.

این درحالی است که رشد صنعت غذایی حلال در سراسر جهان و اقتبال غیر مسلمانان به این نوع گوشت حاکی از طعم بهتر و گوشت سالم تر نسبت به انواع غیر حلال است.

ارزش کلی بازار حلال اروپا درحال حاضر 99 میلیارد دلار تخمین زده شده است که این میزان دربرگیرنده گوشت، غذای تازه و غذای بسته‌بندی شده است درحالی که ارزش بازار جهانی 639 میلیارد دلار است. منافع مالی و  ارزش رو به رشد صنعت غذایی حلال موجب شده بسیاری از تولید کنندگان صنایع غذایی و تهیه کنندگان آن بخشی از محصولات خود را به حلال اختصاص دهند که این امر می‌تواند پاسخگوی نیاز مسلمانان در غرب و مسافران مسلمان باشد.

مسلمانان روسیه با کمبود شدید مسجد مواجه هستند

امام جماعت و خطیب مسجد جامع مسکو با تأکید بر آموزه‌های حضرت مسیح مبنی بر احترام به همسایه گفت: شاید مسکو تنها شهری در جهان باشد که یک میلیون مسلمان آن تنها چهار مسجد در اختیار دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترفکس، ایلدار آیت دینوف امام جماعت و خطیب مسجد جامع مسکو با ابراز نگرانی خود نسبت به کمبود مساجد شهر مسکو روسیه گفت: مسلمانان مسکو با کمبود فضا برای اقامه نماز جماعت رو به رو هستند و به همین دلیل گاهی از کلیساهای ارتدکس برای اقامه این نمازهای جماعت استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به نگرانی مخالفات با ساخت مسجد در منطقه تکستیلشیکی مسکو که این مسائل واهی برای مخالفت با ساخت این مسجد مطرح شده گفت: این مسائل تنها باورهای نادرست و کلیشه ای درباره مسلمانان بوده و هیچ کدام از آنها صحت ندارد.

مسلمانان روسیه اگر چه در این کشور اقلیت محسوب می‌شوند، اما اقلیتی پرشمار بوده که بر خلاف مسیحیان این کشور هر ساله بر جمعیتشان افزوده می‌شود. رشد جمعیت در روسیه منفی بوده و هر ساله حدود یک میلیون نفر از جمعیت آن کاسته می‌شود. اما برخلاف نمودار منفی جمعیتی در کل روسیه، رشد جمعیت مسلمانان این کشور مثبت است و روسیه به لطف همین جمعیت مسلمان پرشمار خود توانست ناظر سازمان کنفرانس اسلامی شود.

مسجد جامع مسکو، مسجد مرکزی شهر محسوب می‎شود و در زمان شوروی نیز فعال بود. مسجد تاریخی مسکو نیز توسط جمعیت تاتاری مسکو به یاد شرکت تاتارها در جنگ روسیه با ناپلئون در (سال 1812) قبل از انقلاب 1917 ساخته شده بود ولی بعد از انقلاب تعطیل شد و توسط دولت به یک سازمان واگذار شد، بعد از آغاز اصلاحات در کشور ساختمان این مسجد به مسلمانان اعاده شد.

رهبران مسلمان امریکا خواستار یک هفته گفتگوی دینی شدند

رهبران برجسته گروه‌های مسلمان امریکا روز دوشنبه 29 شهریورماه خواستار یک هفته گفتگوی بین‌ادیان ملی برای مبارزه با عدم تساهل دینی شد.

رهبران مسلمان طی بیانیه‌ای که در محل پیشنهادی ساخت مرکز اسلامی و مسجد نیویورک نزدیک محل انفجارهای یازدهم سپتامبر ارائه کرده اظهار داشتند: ما از حق مسلمانان براساس قانون اساسی دفاع می‌کنیم. تمام پیروان ادیان برای ساخت عبادتگاه در هر نقطه از کشور  آزادند، چرا که قانون و قانونگذار این حق را برایشان قائل شده است.

رهبران مسلمان در این بیانیه خواستار برگزاری یک هفته گفتگو در ماه اکتبر شده که در طول این هفته درهای مساجد خود را برای کمک به آرام شدن این تنشها باز می‌کنند.

نهاد اعواد مدیر دفتر ملی شورای روابط اسلامی - امریکایی گفت: ما از مسلمانان می‌خواهیم درهای مساجد خود را در سراسر کشور گشوده و بگذارند که جامعه امریکا ماهیت حقیقی دین اسلام و جامعه مسلمان پی ببرند. همچنین از مسلمانان نیز می‌خواهیم از عبادتگاههای سایر پیروان ادیان دیدن کنند.

رهبران مسلمان پس از برگزاری اجلاس دو روزه ( یکشنبه و دوشنبه 28 و 29 شهریورماه) که در هتلی نزدیک فرودگاه کندی برگزار شد این بیانیه را صادر کردند.

20 گروه اسلامی چون شورای روابط اسلامی- امریکایی، انجمن اسلامی شمال امریکا، محفل اسلامی شمال امریکا و ائتلاف مسلمانان در شمال امریکا در این اجلاس شرکت کرده بودند.

فیصل عبدالرئوف به‌عنوان نفر اصلی ساخت این مسجد طی بیانیه‌ای از حمایت رهبران مسلمان برای ساخت این مسجد قدردانی کرد.

در این بیانیه آمده است: از حمایت شورای رهبری اسلامی از طرح ابتکار عمل قرطبه  برای ساخت یک مرکز اسلامی در منهتن که توجه بسیاری در سطح جهان به آن معطوف شده استقبال می‌کنم. در روزی که رهبران مسلمان امریکا متحدانه از حقوق مدنی حمایت کرده و تعصب را در تمام اشکال خود تقبیح می‌کنند مهم است که به خاطر داشته باشیم تلاشهای جهانی برای تقویت صلح باید از درون جوامع خود ما آغاز شود.

وی افزود: باید آرمانهایی را که می‌دانیم به گسترش صلح منتهی می‌شوند تقویت کنیم.

سایر متولیان این پروژه نیز طی بیانیه‌ای اظهار داشتند که مسئولان این پروژه از حمایت بیش از 100 نفر از رهبران مسلمان امریکایی و سازمانهای آنها از ساخت این مرکز اسلامی در نیویورک تقدیر می‌کنند. جامعه ما به برقراری پلهای درک با همسایگان، شهر و کل کشور متعهد خواهد ماند.

این مسجد و مرکز اسلامی قرار است در نزدیکی محل انفجارهای یازدهم سپتامبر ساخته شود که این امر خشم بسیاری از امریکایی‌های ناآگاه نسبت به اسلام و تعالیم آن که تحت تأثیر تبلیغات و ستادهای ضد اسلامی اسلام و ترورریسم را مرتبط می‌دانند برانگیخته است.

احسان باگبی استاد یار مطالعات اسلامی دانشگاه کنتاکی گفت: حمایت سازمانهای اسلامی از ساخت این مسجد می‌تواند پروژه جمع کردن بودجه برای آن را نیز تسهیل کند.

مسلمانان کارولینای شمالی امریکا مسجد جدیدی را بنا می‌کنند

شورای شهر های‌پوینت در کارولینای شمالی امریکا در جلسه شب گذشته دوشنبه 29 شهریورماه با ساخت مسجد جدیدی در این شهر موافقت کرد.

نمایندگان مرکز اسلامی های پوینت اظهار داشتند ساخت این مسجد جدید با هدف پاسخ به نیاز جامعه درحال رشد مسلمانان در این منطقه ساخت می‌شود.

زمینی که برای ساخت این مسجد در نظر گرفته شده نزدیک یک مدرسه ابتدایی است که در ابتدا نگرانی‌هایی درباره مشکل افزایش رفت و آمد و سنگین شدن بارترافیک را به دنبال داشت.

دیوید کمپبل از ساکنان این منطقه گفت: فکر می‌کنم سنگین شدن ترافیک به مشکل اساسی این منطقه تبدیل می‌شود و باید برای حل آن راهکاری اندیشید.

اعظم زمان از مرکز اسلامی‌های پوینت گفت: ما از پس از ساعت مدرسه از مسجد استفاده خواهیم کرد و با ساعات مدرسه برخورد زمانی نخواهیم داشت. مراسم اقامه نماز جماعت عصرها در این مسجد برگزار می‌شود.

شورای شهرهای پوینت به اتفاق آرا با درخواست ساخت این مسجد موافقت کرده است. مرکز اسلامی این شهر نیز در نظر دارد علاوه بر یک مسجد یک مجموعه آموزشی نیز در این زمین بنا کند.

به گزارش مهر، پس از مطرح شدن پروژه ساخت مسجد و مرکز اسلامی نیویورک که با محل انفجارهای یازدهم سپتامبر فاصله اندکی دارد، مخالفتهایی در سراسر ایالات متحده امریکا برای ساخت و ساز مسجد شکل گرفت و حتی در این میان اقدامات متصبانه ای از قبیل به آتش کشیدن زمینی که برای ساخت یک مسجد در نظر گرفته شده نیز انجام شد، از این رو درحال حاضر خبر ساخت و ساز مسجد در امریکا بیش از هر زمان دیگر توجه رسانه‌ها و به تبع افکار عمومی را به خود جلب خواهد کرد.

مسلمانان مقدونیه خواستار سرکوبی گروه‌های وهابی شدند

مسلمانان مقدونیه از دولت و جامعه بین‌الملل برای سرکوب کردن گروه‌های وهابی که در این کشور درحال رشد هستند درخواست کمک کردند.

سلیمان رکسهیپی رئیس جامعه اسلامی دینی مقدونیه به عنوان سازمان اسلامی رسمی این کشور اظهار داشت که می‌خواهد اقدامات جدی علیه گروههای وهابی از سوی دولت این کشور و جامعه جهانی به کار گرفته شود.

طالبان و القاعده از گروههای اصلی وهابی در جهان هستند که براساس نظر کارشناسان در کشورهای حوزه بالکان درحال ظهور و رشدند.

براساس اظهارات رئیس جامعه اسلامی دینی مقدونیه، مسلمانان این کشور خواستار منحل شدن این گروه هستند.

حدود یک چهارم از جمعیت مقدونیه را که 1/2 میلیون نفر برآورد شده مسلمانان تشکیل داده‌اند.

پایگاه اینترنتی مسلمانان امریکا و کانادا برای پاسخ به مسائل روز راه‌اندازی شد

مسلمانان ایالات متحده و کانادا در پاسخ به باورهای نادرستی که درباره مسلمانان و دیدگاه‌ها آنها در جامعه امروز شیوع یافته و هر صدای دیگری جز صدای مسلمانان واقعی به گوش می‌رسد اقدام به راه‌اندازی پایگاه اینترنتی " پاسخ مسلمان" کرده‌اند.

گروهی از مسلمانان که اعضای خود را در کانادا، ایالات متحده و فراتر از آن گسترده کرده‌اند تلاش کرده‌اند با راه‌اندازی پایگاه اینترنتی "پاسخ مسلمان" دیدگاه خود را درباره موضوعات جهانی با تمرکز ویژه به موضوعات مرتبط با جامعه مسلمان از نظر ملی و بین‌المللی ارائه دهند.

اسماء حسین از امور روابط رسانه ای این پایگاه اینترنتی گفت: هدف ما پرکردن شکافی است که در پوشش اخبار مرتبط با مسلمانان به وجود آمده است تا بتوانیم پاسخ جریان غالب فکری مسلمانان را به موضوعات داغ روز، تیتر رویدادهای مربوط به اسلام و مسلمانان و سایر موضوعات ارائه کنیم.

وی افزود: گروه " پاسخ مسلمان" با در اختیار داشتن پاسخهای حرفی، متعادل و تحقیق شده و ثابت شده آماده است که پاسخ خود را از طرح این پایگاه اینترنتی و کانالهای اجتماعی رسانه‌ها منتشر کند.

نخستین پروژه این پایگاه اینترنتی یک انیمیشن کوتاه است که به تهدید کلیسای کوچکی در فلوریدا مبنی بر سوزاندن قرآن اشاره می‌کند. اگرچه این رویداد مناقشه‌برانگیز و اهانت‌آمیز لغو شد اما هدف این ویدئو مبارزه با یک ستاد کوچک نیست بلکه آموزش مردم درباره قرآن و ممانعت از شکل‌گیری رویدادهای مشابه است. این ویدئو تلاش می‌کند قرآن را برای مخاطب غیرمسلمان تبیین کرده و باورهای نادرست را درباره آن از بین ببرد.

این پایگاه اینترنتی تلاش می‌کند که با ارائه فایلهای چند رسانه‌ای به موضوعات مرتبط جهانی پاسخ دهد.

پلیس امریکا بر اماکن مستعد تبعیض علیه مسلمانان نظارت می‌کند

به دنبال افزایش شدید تبعیض و تعصب علیه مسلمانان و براساس قوانین فدرال مبنی بر حمایت از اقلیتهای دینی در مناقشات، وزارت دادگستری ایالات متحده اعلام کرد که 11 مورد از اماکنی را که احتمال می‌رود در آنها تبعیض علیه مسلمانان صورت بگیرید تحت نظارت و کنترل قرار داده است.

وزارت دادگستری امریکا در گزارشی درباره تبعیض علیه مساجد، کنیسه ها، کلیساها و سایر اماکن دینی اعلام کرد که 18 مورد از اماکنی که ممکن است تبعیض و تعصب علیه مسلمانان شکل بگیرد طی ده سال گذشته مورد نظارت  قرار داده است.

هشت مورد این اماکن از ماه می گشایش یافته است، درست زمانی که طرحهای جامعه مسلمان برای ساخت مرکز اسلامی و مسجد نزدیکت محل انفجارهای یازدهم سپتامبر در منهتن نیویورک مطرح شد و توجه رسانه‌ای و واکنش منفی سیاسی را به دنبال داشت.

براساس این گزارش، این حقیقت نشان می‌دهد که حتی در قرن بیست و یکم نیز چالشهایی برای آزادی واقعی دینی وجود دارند.

در این گزارش هیچ اشاره‌ای به ساخت مرکز اسلامی و مسجد نیویورک که به خانه قرطبه مشهور شده نکرده است.

سخنگوی وزارت دادگستری نیز از تبیین فعالیتهای این نظارتها و مراقبتها امتناع کرد اما تأکید کرد که تحقیق و بازرسی در این زمینه در جریان نیست.

مسجد پیش ساخته وارد قطب شمال شد

ساختمان پیش‌ساخته مسجد قطب شمال پس از طی 4 هزار کیلومتر مسیر زمینی و دریایی سرانجام روز پنجشنبه اول مهر ماه وارد شهر اینوویک کانادا شد.

حسین گویستی مدیر این پروژه گفت: جامعه مسلمانان شهر اینوویک برای استقبال از این ساختمان پیش ساخته که قرار است به عنوان مسجد از آن استفاده شود به اسکله رفته بودند.

وی با اشاره به اینکه قسمت اعظم تاکسیرانهای این شهر مسلمان هستند گفت: این نخستین باری بود که در تمام شهر اینوویک هیچ تاکسی در تردد نبود چرا که همه مسلمانان در اسکله جمع شده بودند.

تعداد مسلمانان شهر اینوویک که دارای 4 هزار نفر سکنه است در سالهای اخیر به 80 نفر افزایش یافته است و این جمعیت دیگر نمی‌توانست از واگن سه در هفت متری استفاده کند که پیشتر برای اقامه نمازهای جماعت مورد استفاده قرار می‌گرفت.

ازآنجا که جماعت این مسجد توانایی ساخت مسجد جدید را در شهر نداشتند و بالابودن نرخ نیروی کار و مواد اولیه بالاتر از بخشهای جنوبی کانادا بود تصمیم گرفتند که اقدام به خرید یک ساختمان پیش ساخته کنند.

پس از جستجوهای فراوان مسلمانان این ساختمان پیش ساخته را از شرکتی در مانیتوبا خریداری کردند که مسئولیت انتقال آن را برعهده می‌گیرد. خرید این ساختمان پیش ساخته و هزینه سفر 4 هزار کیلومتری آن در مقایسه با ساخت یک ساختمان جدید به عنوان مسجد به نصف می‌رسد.

یک بنیاد خیریه در شهر مانیتوبا نیز به منظور کمک به مسلمانان شهر اینوویک هزینه این مسجد 140 متر مربعی را پرداخت کرد.

در پایان ماه آگوست این ساختمان کوچک زرد رنگ سفر خود را پشت یک کامیون آغاز کرد و با عبور از جنگهای غرب کانادا و رودخانه "های" به مناطق شمال غربی این کشور رسید.

این مسجد از لنگرگاه به زمینی منتقل شده است که مسلمانان این مسجد پیشتر خریداری کرده‌اند و تا پیش از 5 نوامبر (14 نوامبر) مناره ای برای آن ساخته می‌شود تا مسلمانان بتوانند از آن به عنوان یک مسجد و یک مرکز فرهنگی اجتماعی استفاده کنند.

دادگاه عالی هندوستان صدور رأی مالکیت زمین مسجد بابری را به تعویق انداخت

دادگاه عالی هندوستان روز پنجشنبه 23 سپتامبر ( اول مهرماه) در آخرین دقایق، رأی خود را درباره مالکیت زمین مسجد قرن شانزدهمی بابری به مسلمانان یا هندوها به تعویق انداخت.

دادگاه عالی هندوستان قرار بود حکم مالکیت زمین مسجد بابری را روز جمعه 24 سپتامبر ( 2 مهرماه) صادر کند اما روز اعلام کرد که این حکم دست کم تا روز سه شنبه 28 سپتامبر ( 6 مهر ماه) به تعویق خواهد افتاد.

محور اصلی این حکم مسئله مالکیت زمینی است که در قرن شانزدهم مسجد بابری در ایالت اوتارپرداش روی آن ساخته شده است. این مسجد در اواخر سال 1992 توسط یک گروه از هندوهای افراط گرای تخریب شد.

ظفریاب زیلانی وکیل مسلمانان در این پرونده گفت: به نظر می‌رسد که نیروهای سیاسی پشت این تأخیر باشند. ما نمی‌توانیم هیچ کس را در این لحظه مقصر بدانیم اما نمی‌توان نفوذ نیروهای سیاسی در این مسئله را انکار کرد.

مدت اندکی پس از آن که مسجد بابری در شهر آجودهیا، در ایالت اوتارپرداش به آتش کشیده شد خشونتهایی در سراسر هندوستان به راه افتاد و در نتیجه آن 2 هزار نفر جان خود را از دست داده اند. از آن زمان تاکنون این موضوع به مناقشه میان مسلمانان و هندوهای هندوستان تبدیل شده است.

برخی از هندوها اعتقاد دارند که این مسجد در محل تولد الهه رام ساخته شده که یکی از مشهورترین الهه های هندو در میان 330 میلیون الهه آنها است. آنها همچنین مدعی هستند که معبدی به نام این اله در 482 سال پیش از ساخت این مسجد در همین زمین بنا شده بود. این درحالی است که کارشناسان اظهار می دارند که مدارک باستان شناسی این ادعا قطعی و روشن نیست.

اهمیت واقعه مسجد بابری و درگیریهای خونین میان مسلمانان و هندوها از مرزهای هند فراتر رفت و ابعاد جهانی به خود گرفت. کشورهای اسلامی همچون ایران ، پاکستان ، بنگلادش ، مصر و همچنین سازمان کنفرانس اسلامی ، تعرض به مسجد و اموال مسلمانان و کشتار آنها را محکوم کردند و از دولت هند خواستند تا مسئله را حل و فصل ، و از اماکن مذهبی و جان و مال مسلمانان حفاظت کند.

پس از واقعه تخریب مسجد بابری ، محور قومی گرایی هندویی از هم فروپاشید و مسئله احداث معبد رام در محل مسجد تخریب شده به عنوان موضوعی بحث انگیز و حل ناشدنی همچنان میان دولت و هندوهای افراطی باقی ماند، اما بر هویت مذهبی مسلمانان هند، از شمال تا جنوب ، تأثیر مستقیمی گذاشت و انگیزه ای برای بیداری آنها شد تا اختلافهای فرهنگی ، زبانی و منطقه ای خود را کنار بگذارند.

دادگاه عالی هند پیشتر با درخواست هندوها مبنی بر ایجاد معبد در کنار زمین مسجد مخالفت کرد.

دولت هفته ها است که با استقرار هزاران نفر از نیروهای امنیتی از صدور حکم دادگاه در این پرونده حمایت می کند و تدابیر مختلفی را برای ممانعت از اعتراضهای خشونت آمیز انجام داده است.

دادگاه عالی هندوستان در رابطه با تعویق به صدور این حکم اظهار داشت که روز سه شنبه جلسه دادرسی را برگزار می‌کنند تا جوامع مسلمان و هندو فرصت حل مناقشات خود را خارج از دادگاه داشته باشند.

مسلمانان بلغارستان خواستار آموزش اجباری معارف دینی شدند

رئیس جامعه مسلمانان بلغارستان اعلام کرد از ستاد کلیسای ارتدکس این کشور برای تدریس معارف و مبانی دینی به عنوان درس اجباری مدارس حمایت می‌کند.

دفتر مفتی اعظم بلغارستان به عنوان رهبر معنوی مسلمانان این کشور طی بیانیه ای که در روزنامه بلغارستانی کلاسا منتشر شد تصریح کرده است مفتی اعظم از شهروندان بلغارستان که پیرو دین اسلام هستند می خواهد با ستاد مسیحیان اعلام همبستگی کرده و از آنها حمایت کنند.

بیشتر جمعیت هفت میلیونی بلغارستان را مسیحیان ارتدکس تشکیل داده اند اما قوانین این کشور اظهار می دارد که آموزش باید سکولار باشد، این درحالی است که در سالهای اخیر بحث آموزش معارف و مبانی دینی به یک موضوع درسی اختیاری تبدیل شده است.

مجمع عمومی کلیسای ارتدکس به عنوان هیئت رئیسه کلیسا ستادی را تشکیل داده تا با هدف اجباری شدن تدریس دین در مدارس فعالیت کند، این درحالی است که کلیسای ارتدکس از ایده تدریس ادیان و مذاهب مختلف مسیحی حمایت می کند تا دانش آموزان مسلمان از آموزش اسلامی، یهودیان از آموزش یهودی و مذاهب دیگر مسیحی چون کاتولیک از آموزش دینی ویژه کلیسای خود بهره مند شوند.

نیکولای متروپلیتن پلوودیف، دومین شهر بزرگ بلغارستان در گفتگو با روزنامه تراد اظهار داشت که آموزش دینی در مدارس می تواند به تقویت اخلاقی دانش آموزان منتهی شده، ارزشهای دارای ثبات را به آنها آموزش داده و آنها را به دستاوردهای فرهنگی تمدن خود نزدیک تر کند.

وی افزود: همه نسبت به افزایش بزهکاری نوجوانان، اعتیاد به مواد مخدر، خشونت در مدارس ابراز نگرانی می کنند، اما نظام آموزش راهکاری برای حل این مشکل پیشنهاد نکرده است، تدریس معارف و مبانی دینی راهکار ارائه شده توسط کلیسا برای طی مسیر صحیح است.

نیکولای در پاسخ به اینکه چرا دین به عنوان یک درس اختیاری باقی نماند گفت مگر می توان فیزیک، شیمی، ریاضیات و یا ادبیات را از دروس  اختیاری قرار داد.

کلیسای ارتدکس بلغارستان همچنین روز 24 سپتامبر ( 2 مهرماه) گردهمایی را در کلیسای جامع شهر صوفیا برگزار و درخواست مکتوب خود را مبنی بر اجباری شدن تدریس دین در مدارس این کشور به نخست وزیر و رئیس پارلمان ارائه کرد. در این گردهمایی مؤمنان سراسر کشور از هر دین و مذهبی شرکت کرده بودند.

براساس گزارش فوکوس خبرگزاری بلغارستان مستقر در صوفیا، ینکا تاکوا رئیس اتحادیه آموزگاران بلغارستان نیز از این ستاد حمایت می کند.

کد خبر 1159117

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha